Activiteiten

(alfabetische volgorde)

Afscheid groep 8

De laatste dinsdag van het schooljaar staat in het teken van groep 8. Eerst gaat deze groep een gezellig dagje uit met de juffen.  ’s Avonds worden de ouders en de kinderen op school verwacht, dan nemen we officieel afscheid.

Dankdag en biddag

Met biddag en dankdag gaan we met de kinderen naar de kerk en hebben een dienst op niveau van de kinderen. In samenwerking met de predikant van de Hervormde kerk en met de pastoraal werker van de gereformeerde kerk stellen we diensten samen; het ene jaar in de gereformeerde kerk, het andere jaar in de Hervormde kerk.

Dierendag

Op dierendag mogen de kinderen om 13.00 uur met hun huisdier(en) naar school komen. Het is altijd heel gezellig om de dieren van je klasgenootjes te bekijken en te aaien.

Inloopochtend

Twee keer per jaar organiseren we een inloop ochtend  voor aanstaande ouders en leerlingen. U kunt dan gewoon naar binnen lopen en de sfeer proeven in groep 1 en 2. Er is koffie en iets lekkers voor de kinderen.  De data van deze dagen kunt u vinden in de nieuwsbrief en op de kalender.

Juffendag

Elk jaar vieren we de verjaardagen van alle juffen op één dag,
juffendag. Dan zijn alle juffen ‘jarig’ en vieren we groot feest. De kinderen komen verkleed naar school. We beginnen gezellig samen in de koepel waar we de tijd nemen om de kinderen en hun kleding/schmink goed te bekijken en daarna de juffen toe te zingen. Vervolgens gaan we ieder naar onze eigen klas waar het feest nog de hele morgen duurt..

Kerstontbijt

De donderdag voordat de kerstvakantie begint, ontbijten we gezellig met de kinderen samen in de koepel. De ouderraad zorgt voor een heerlijk ontbijtje met broodjes, eierkoeken, lekker beleg. het is altijd heel gezellig.

Kerstviering

Op onze school staan we tijdens de periode van kerst stil bij de geboorte van Jezus.  In alle groepen horen we het kerstverhaal en zingen we kerstliederen. We werken met een driejaarlijks programma: kerstwandeling, kerstpleinzang of een kerstviering in de kerk. Komend jaar zal de viering in de kerk plaatsvinden. 

Kinderomloop Goeree Overflakkee

Dankzij de inzet van een paar actieve ouders, kunnen de kinderen die willen meedoen met de kinderomloop. We zijn trots dat er altijd kinderen van onze school meelopen.

Paasontbijt

Op de donderdagmorgen voor Pasen ontbijten we met alle groepen van de school in de koepel. De ouderraad zorgt ieder jaar voor een heerlijk ontbijt. Natuurlijk is het niet alleen het eten, maar vieren we in dit samenzijn het paasfeest; Jezus heeft zijn leven voor ons gegeven en de dood overwonnen!

Pannenkoekdag

Elk jaar doen we mee aan Pannenkoekdag, iedereen is dan dan welkom om een pannenkoekje, eigenhandig door de kinderen gebakken, mee te eten. Het is reuze gezellig om al die opa's, oma's, tantes en ooms op school te hebben. In 2017 valt de pannenkoekdag op 24 maart, zet het alvast in uw agenda!

Project

In het Jenaplan onderwijs werken we graag met projecten omdat de uitgelezen manier is om de belangstelling van kinderen te stimuleren. Elk jaar zijn er een paar grote projecten waar we schoolbreed aan werken daarnaast zullen we in de verschillende stamgroepen onze eigen projecten uitwerken.

Schoolkamp

Ieder jaar gaat groep 6, 7 en 8 aan het einde van het schooljaar op kamp. We zijn het afgelopen jaar in Delft geweest. Het is altijd een beetje spannend maar als we er eenmaal zijn, hebben we het reuze naar ons zin! We doen allerlei leuke dingen; zwemmen, (bos)spelen, museumbezoekjes, winkelen ( want je moet natuurlijk wat kopen voor jezelf en thuis). Ieder jaar komen de kinderen moe maar vol verhalen thuis.

Schoolreis

Aankomend voorjaar is het weer zover; schoolreis!  Voor zowel
kinderen als de leiding een superleuke dag. De afgelopen jaren hebben we al heel wat musea, dierentuinen en speeltuinen bezocht met elkaar. Het is goed om ook buiten de school samen te zijn en plezier te hebben.

Sinterklaasfeest

Op 5 december kijken we allemaal vol verlangen en spanning uit naar het bezoek van Sinterklaas en de Zwarte Pieten. Elk jaar is het een verrassing en een grote happening hoe de Sint en zijn Pieten aankomen op onze school. Het is iedere keer weer een dag vol plezier en gezelligheid. Van de Sint krijgen de kinderen van groep 1 t/m 4  een cadeautje en de kinderen van groep 5 t/m 8 verrassen elkaar met de origineelste surprises.

Vossenjacht

In de laatste schoolweek voor de zomervakantie nemen we afscheid van groep 8. De leerlingen uit deze groep verkleden zich als vos en verstoppen zich ergens in de straten van Den Bommel. De overige leerlingen van de school zoeken (onder begeleiding) de vossen. 

Waterfestijn

Zodra de temperatuur in de zomermaanden het toelaat worden badjes, waterslangen, waterpistolen en alle attributen die met water te maken hebben uit de kast gehaald. Het plein wordt omgetoverd tot een groot waterpretpark  en er wordt ruimte gemaakt om uit te rusten in de zon of de schaduw. Dan is het echt genieten!